Pogosta vprašanja

A lahko pridem samo enkrat pogledati, da vidim, kako to izgleda?

Temu je namenjeno prvo srečanje. Če po prvem srečanju začutiš, da to ni nekaj, kar bi ti koristilo pri tvoji osebnostnem razvoju, potem ni potrebno nadaljevati in vplačani denar vrneva (zaenkrat se to še ni zgodilo). Na naključno srečanje pa ne moreš priti, saj na prvem srečanju sprejmemo določene dogovore, ki vplivajo na udeležbo srečanj in njihov potek.

Kaj se zgodi po devetem srečanju?

Smiselno je, da skupina samostojno nadaljuje s srečanji, saj člani skozi teh devet srečanj spoznajo princip delovanja moške skupine. Krog moških, če je ustrezno organiziran, je neverjetno orodje za osebnostno moško rast. Hkrati smo moderatorji na voljo za podporo še šest mesecev po devetem srečanju.

Sem mati samohranilka in bi želela svojemu mladoletnemu sinu najboljše. A lahko pridem pogledati, kaj počnete, da bom vedela, kako vzgajati svojega sina?

Zelo bi bili veseli, da bi lahko podprli vašega sina na takšen način, a moške skupine so rezervirane zgolj za moške. Del naše vizije je tudi delo z mladimi. Vas sin je lepo vabljen, da se skupini pridruži, ko bo polnoleten.

Kdo ponavadi moderira skupine? So to terapevti ali kakšni bolj izkušeni člani?

Skupino moderimo profesionalni moderatorji / facilitatorji. Proti koncu ciklusa devetih srečanj pa vlogo moderiranja ob podpori enega od uradnh moderatorjev moških  skupin postopoma prevzemajo posamezni člani.

Kakšne so teme, o katerih se pogovarjate na moških skupinah?

Na srečanjih obravnamo teme, ki so pomembne za moškega v današnji družbi. Ključno je, da o temah ne “filozofiramo”, temveč jih čim globlje izkusimo. Pri tem nam pomaga dinamika in raznolikost skupine. Teme se prilagajajo vsaki moški skupini posebej.

Ali je to delavnica za osebnostno rast?

Odvisno, kako delavnico pojmuješ. Vsekakor ni navadna delavnica, saj je delo na sebi kontinuirano in le tako delo na dolgi rok prinaša rezultate. Predvsem je čas in prostor zate, da se lahko v varnem okolju, od podpori drugih moških, soočiš s svojimi situacijami in jih rešuješ.

Kaj nas boste učili na moških skupinah?

Naša moška skupina ni hierarhična struktura v smislu učitelj-učenec, naš pristop ni hierarhičen, kjer mi udeležencem solimo pamet, kaj bi morali in česa ne. Verjamemo in zaupamo, da vsak zase ve, kaj je najboljše zanj, in skupaj to odkrivamo za  vsakega udeleženca. Ne prakticiramo niti terapevtskega pristopa, ki je v veliki večini primerov tudi hiearhičen in ti odvzame moč, čeprav ima skupina lahko izredno močne terapevtske učinke. Glavni vodili sta enakopravnost in enakovrednost. Sam model moške skupine temelji na opolnomočenju vsakega udeleženca. Najbližji približek modela vodenja, če že moramo uporabiti to besedo, iz poslovnega sveta, bi mogoče lahko bil horizontalno vodenje. 

Želiš prejemati vsebine o sodobni moškosti?

1x mesečno pošiljamo nove članke in obvestila o novih skupinah. Tvoji osebni podatki so varni.

Uspešna prijava