Video projekt: Obrazi moških iz MS

Navodila za snemanje (pripravil Anže Pavlin):

1. Snemaj v dnevni svetlobi (brez dodatnih luči). Naj sonce ne sije direkt na obraz. V kolikor res ne moreš ujeti prave svetlobe lahko uporabiš kakšno led luč (najbolje 4000 kelvinov ali več – dnevna svetloba ima 5800 k) frontalno proti obrazu (lahko je malo višje in obrnjen na dol). Podatek o kelvinih piše na embalaži ali na vratu žarnice. Če se ti obraz preveč sveti (recimo pri meni bi se pleša od katere se svetloba odbija), potem luč daj kakšen bel servet ali bel peki papir, da malo omehča svetlobo.

2. Ozadje naj bo belo. Če nimaš primerne stene, potem lahko obesiš na vrata tudi kakšno belo zlikano rjuho. Naj bo čim bolj napeta.

3. Od ozadja bodi oddaljen vsaj 1 meter.

4. Predlagam, da snemaš z malo boljšim telefonom. V nastavitvah daj maksimalne možnosti, recimo idealno bi bilo snemanje v 4K ali pa vsaj v FHD oz. 1080p. Običajno je zadnja kamera bolj “močna”, zato obrni telefon z zadnje strani proti obrazu.

5. Telefon naj bo montiran na stativ. Če tega nimaš si pomagaj s kakšno polico, mizo, stolom, knjigami itd. Postavi jo pokončno.

6. Kamere ne zumiraj preveč, ker s tem kvariš resolucijo. Zato se raje ti premikaj proti ali stran od kamere. Idelno je do max 1 m.

7. Profil naj bo frontalen, glej direktno v lečo kamere in ne mižikaj preveč, sredina slike naj poteka horizontalno med nosom in usti. Spodnji del slike naj se začne od prsi na vzgor.

8. V sobi v kateri boš snemal izklopi vse naprave, ki povzročajo šum (comp, hladilnik,…) in zapri okna. Če se ti zdi, da v sobi preveč odmeva, lahko na stene ali pohištvo obesiš kakšne deke. To bo pomagalo, da absorbira zvok.

9. Ko si pripravljen, pritisni na record. Pusti, da video teče in ponavljaj besedo dokler se ti ne zdi, da je dovolj vredu. Super je, če ti lahko nekdo pomaga in usmerja.

Video kanal posnetkov naših obrazov >>

Želiš prejemati vsebine o sodobni moškosti?

1x mesečno pošiljamo nove članke in obvestila o novih skupinah. Tvoji osebni podatki so varni.

Uspešna prijava