Izkušnje z moško skupino

Nisem si mislil, da me lahko skupina moških tako močno podpre. Sploh na način in z orodji, ki jih takšna strokovno vodena skupina lahko nudi. S spoznavanjem različnih pogledov na življenje, sem lahko marsikaj pri sebi ozavestil, ter dobil ideje za drugačno delovanje v odnosu do sebe in drugih. Uvidel sem, kako mi je takšna podpora moških v življenju manjkala, ter spoznal, da to želim v svojem življenju ohranjati. V varnem, neobsojajočem okolju, ki smo ga ustvarili, sem dobil zadosti poguma, da sem se lahko čustveno odprl, kar mi je omogočilo zdraviti stare čustvene rane, ki so segale v otroštvo. Takšno povezovanje z moškimi in njihova podpora mi je omogočila tudi samozavestnejše delovanje v odnosu do žensk, v poslu in v vlogi očeta.

Sergej Mijatovič

Moška skupina mi je dala veliko daril, postal sem boljši moški, hkrati pa sem spoznal tudi svoje omejitve, pomanjkljivosti in šibke točke, kar sicer ni prijetno, mi pa omogoča, da te šibkosti globlje spoznam in transformiram v moč. Začutil sem, kako pomembno je, da se moški povežemo, sodelujemo, podpiramo. Nisem vedel, da to tako potrebujem. Uspeli smo ustvariti varen prostor, v katerem ni bilo čutiti obsojanja, pač pa podporo, zato sem se uspel iskreno odpreti in biti ranljiv, kar mi je omogočilo, da sem za svojo rast uporabil energijo, ki smo jo ustvarili skupaj, neko polje moči in podpore. Najbolj me je pa presenetilo to, da ko sem se bolj povezal z moškimi, sem samodejno postal boljši v odnosu do žensk, tudi v postelji.

Aleksander Lah

Za moške skupine sem prvič slišal, ko sem prebral vabilo Boruta in Mateja na Facebooku. Moram priznati, da me je njun nagovor prepričal in sem se takoj prijavil, kar običajno ni moja praksa. Pritegnila so me jasna navodila, izkušnja obeh in ideja delovanja moških skupin. Po zaključenih 10-ih srečanjih lahko rečem, da je vsaka beseda, ki je bila zapisana na vabilu resnična. Skupina je utrdila moje tri stebre življenja: spoštovanje, zaupanje in iskrenost. Naučil sem se, kaj pomeni avtentično dajanje in sprejemanje feedbacka. Lahko rečem, da sem z moško skupino postal boljši moški.

Uroš Ferlin

Presenečen sem, koliko sprememb na zame pomembnih področjih sem zagnal, pa tudi naredil v relativno kratkem obdobju treh mesecev. Nekatere začete spremembe vsekakor potrebujejo daljši čas in moje vztrajanje, se pa hkrati naslanjam na to, da se srečanja skupine nadaljujejo tudi vnaprej. Pri sebi sem s pomočjo Boruta, ki je vodil srečanja, in ostalih članov odkril drugačne vidike lastne moškosti, ki so mi del vsakodnevne rutine spremenili v raziskovanje novega in me zopet naredili živega. Zaradi podpore moških članov skupine lahko zdaj v odnosih več tvegam – se manj zapiram vase, več povem, kaj doživljam, kaj si želim in se bolje soočam z močnim doživljanjem.

Če povzamem: Srečanja skupine so zame varen, zaupen, stabilen in hkrati zahteven prostor, ki mi omogoča, me vodi in usmerja v raziskovanje lastne moške narave. Pristnost, ranljivost, dostojanstvo in ponos Boruta v vlogi vodečega, meni in drugim udeležencem ne dopušča lenarjenja kateregakoli od nas – ravno nasprotno – vzpodbuja mi željo in v sedanjosti omogoča udejanjanje konkretnih sprememb tako pri sebi in kot tudi v zame pomembnih odnosih.

Boštjan

(nelektorirano, na našo prošnjo vzeto direktno iz e-poštne komunikacije)
Rad bi še nekaj delil z vami tako da bom pripel en uvod iz maila, ki sem ga včeraj dobil: bil na enem sestanku
————————————————————————————————-
Gorazd pozdravljeni,
vesela sem in hvaležna, da sem spoznala tako čudovito osebo kot ste vi.
Ste inteligentni, mladostni, urejeni in dobro izgledate, eden redkih pravih moških.
————————————————————————————————
To – da sem dobil tak mail – se moram zahvaliti vam – moška skupina– še posebej Borutu in Mateju. Tega sam ne bi dobil kmalu – ali pa sploh ne bi dobil. Da sem naredil tako spremembo v tem času – je razlog v rasti skupaj z vami. Tako da HVALA MOŠKI… !!!

Gorazd Renko

Moške skupine so pomembna prelomnica v mojem življenu. Dobil sem zelo veliko. Najbolj izrazito je morda to, da bolj razumem kaj je moškost. Preberi celotno izkušnjo >>

Matej Simonič

Ma, težko je, ker bi moral tistega človeka, ki bi mu opisoval devet srečanj moške skupine, videti, da bi videl katero značilnost potrebuje in se je boji. Torej, ali se boji in potrebuje več strukture (reda) v svojem življenju ali pa več svobode izražanja čustev?  Oboje je značilnost teh srečanj. Če ima iz otroštva slabe izkušnje s (pretrdim) redom, ga bo opis po minutah razporejenega sestanka morda odvrnil ali obratno. Če se boji izražati čustva, ker je to zanj značilnost žensk ali so ga zaradi strahov drugi zafrkavali, potem bi ga odvrnil opis izražanja čustev. Lahko da potrebuje več reda in selekcije pri zasledovanju svojih ciljev, lahko pa več svobode pri izražanju čustev.
Težko je predstaviti srečanja na objektiven način, za vse enako primerno.
Od drugih vsak lahko dobi ali bi lahko dobil to, pri čemer najbolj šepa.
Pa še to niha – včasih rabim več tega, včasih več tistega.
In oboje lahko dobiš na devetih srečanjih moške skupine. Če prideš. Če premagaš strah pred tem.
Poskusite pa boste videli.
Priporočam.

Samo K.

Med različnimi možnostmi kam na novo usmerit svojo energijo, sem letos intuitivno izbral srečanja v moški skupini. Slutil sem, da bo to močna izkušnja, prave predstave pa nisem imel. Izkazalo se je, da je bila odločitev res dobra. V moški skupini sem začutil pripadnost, kakršne v družbi z ženskami nisem nikoli. Pač moška energija. Občutek imam, da sem našel nekaj, kar sem že dolgo iskal. Skupina zelo različnih moških mi je nastavila ogledalo, dala iskrene odzive na čustva, ki sem jih izrazil in presenečen sem odkril, da me cenijo in spoštujejo zato, ker sem tak kot sem. In ker si upam zavrtat vase. Med moškimi v moji skupini se počutim varen. Lažje rastem, ker rastemo skupaj in se med seboj navdihujemo. Imamo skupen namen in zato so srečanja drugačna, kot tista za šankom. V skupini sem spoznal dobra orodja za reševanje konfliktov v odnosih in prebral nekaj literature, ki me je slekla do nagega. Zajebano, ampak ne bi zamenjal za nič! To rabim.

David S.

V iskanju večje jasnosti v življenju in želje po nekem pristnem stiku z lastno avtentično-moško energijo, sem odkril spletno stran Moške skupine. Opis in namen moških skupin me je pritegnil, da sem se pridružil 9.skupini. Sprva nisem najbolj vedel kaj pričakovati, ampak kot ponavadi, je prevladala želja po napredku – po novem spoznanju.

Občutek, da si slišan, da lahko deliš in da si sprejet od drugih moških – brez obsojanja, je zelo poseben občutek, ki deluje nekako terapevtsko.

Na srečanjih so bile večkrat prisotne tematike, ki niso bile vedno lahke za delit in definitivno te postavijo iz cone udobja, a vendar smo vsi čutili, da so potrebne in to nas je posledično vsakič bolj združevalo.

Če konkretno izpostavim, zakaj sem najbolj hvaležen tej izkušnji je to, da sem spoznal prijatelja in mentorja, ki me je spodbudil, da naj spremenim dolgoletno strast v posel. To mi je uspešno uspelo realizirati in zgodba še naprej raste. Spoznal sem, da pogostokrat rabimo zelo malo, če želimo stopiti stopničko višje na naši poti in da lahko že tako “majhna stvar”, kot je spodbuda osebe, ki jo spoštujemo, doprinese toliko dobrega in pozitivnega v naše življenje.

Moške skupine definitivno priporočam vsakemu moškemu, ki je na poti osebne rasti, samospoznanja in napredka.

Tadej

Želiš prejemati vsebine o sodobni moškosti?

1x mesečno pošiljamo nove članke in obvestila o novih skupinah. Tvoji osebni podatki so varni.

Uspešna prijava