Izkušnje z moško skupino

Nisem si mislil, da me lahko skupina moških tako močno podpre. Sploh na način in z orodji, ki jih takšna strokovno vodena skupina lahko nudi. S spoznavanjem različnih pogledov na življenje, sem lahko marsikaj pri sebi ozavestil, ter dobil ideje za drugačno delovanje v odnosu do sebe in drugih. Uvidel sem, kako mi je takšna podpora moških v življenju manjkala, ter spoznal, da to želim v svojem življenju ohranjati. V varnem, neobsojajočem okolju, ki smo ga ustvarili, sem dobil zadosti poguma, da sem se lahko čustveno odprl, kar mi je omogočilo zdraviti stare čustvene rane, ki so segale v otroštvo. Takšno povezovanje z moškimi in njihova podpora mi je omogočila tudi samozavestnejše delovanje v odnosu do žensk, v poslu in v vlogi očeta.

Sergej Mijatovič

Moška skupina mi je dala veliko daril, postal sem boljši moški, hkrati pa sem spoznal tudi svoje omejitve, pomanjkljivosti in šibke točke, kar sicer ni prijetno, mi pa omogoča, da te šibkosti globlje spoznam in transformiram v moč. Začutil sem, kako pomembno je, da se moški povežemo, sodelujemo, podpiramo. Nisem vedel, da to tako potrebujem. Uspeli smo ustvariti varen prostor, v katerem ni bilo čutiti obsojanja, pač pa podporo, zato sem se uspel iskreno odpreti in biti ranljiv, kar mi je omogočilo, da sem za svojo rast uporabil energijo, ki smo jo ustvarili skupaj, neko polje moči in podpore. Najbolj me je pa presenetilo to, da ko sem se bolj povezal z moškimi, sem samodejno postal boljši v odnosu do žensk, tudi v postelji.

Aleksander Lah

Za moške skupine sem prvič slišal, ko sem prebral vabilo Boruta in Mateja na Facebooku. Moram priznati, da me je njun nagovor prepričal in sem se takoj prijavil, kar običajno ni moja praksa. Pritegnila so me jasna navodila, izkušnja obeh in ideja delovanja moških skupin. Po zaključenih 10-ih srečanjih lahko rečem, da je vsaka beseda, ki je bila zapisana na vabilu resnična. Skupina je utrdila moje tri stebre življenja: spoštovanje, zaupanje in iskrenost. Naučil sem se, kaj pomeni avtentično dajanje in sprejemanje feedbacka. Lahko rečem, da sem z moško skupino postal boljši moški.

Uroš Ferlin

Presenečen sem, koliko sprememb na zame pomembnih področjih sem zagnal, pa tudi naredil v relativno kratkem obdobju treh mesecev. Nekatere začete spremembe vsekakor potrebujejo daljši čas in moje vztrajanje, se pa hkrati naslanjam na to, da se srečanja skupine nadaljujejo tudi vnaprej. Pri sebi sem s pomočjo Boruta, ki je vodil srečanja, in ostalih članov odkril drugačne vidike lastne moškosti, ki so mi del vsakodnevne rutine spremenili v raziskovanje novega in me zopet naredili živega. Zaradi podpore moških članov skupine lahko zdaj v odnosih več tvegam – se manj zapiram vase, več povem, kaj doživljam, kaj si želim in se bolje soočam z močnim doživljanjem.

Če povzamem: Srečanja skupine so zame varen, zaupen, stabilen in hkrati zahteven prostor, ki mi omogoča, me vodi in usmerja v raziskovanje lastne moške narave. Pristnost, ranljivost, dostojanstvo in ponos Boruta v vlogi vodečega, meni in drugim udeležencem ne dopušča lenarjenja kateregakoli od nas – ravno nasprotno – vzpodbuja mi željo in v sedanjosti omogoča udejanjanje konkretnih sprememb tako pri sebi in kot tudi v zame pomembnih odnosih.

Boštjan

(nelektorirano, na našo prošnjo vzeto direktno iz e-poštne komunikacije)
Rad bi še nekaj delil z vami tako da bom pripel en uvod iz maila, ki sem ga včeraj dobil: bil na enem sestanku
————————————————————————————————-
Gorazd pozdravljeni,
vesela sem in hvaležna, da sem spoznala tako čudovito osebo kot ste vi.
Ste inteligentni, mladostni, urejeni in dobro izgledate, eden redkih pravih moških.
————————————————————————————————
To – da sem dobil tak mail – se moram zahvaliti vam – moška skupina– še posebej Borutu in Mateju. Tega sam ne bi dobil kmalu – ali pa sploh ne bi dobil. Da sem naredil tako spremembo v tem času – je razlog v rasti skupaj z vami. Tako da HVALA MOŠKI… !!!

Gorazd Renko

Preberi nove članke in novice

1x mesečno pošiljamo nove članke in obvestila o novih skupinah. Tvoji osebni podatki so varni.

Uspešna prijava