KDO SMO? 

Borut Bric

Terapevt za moške, odnose, polarnost in celostno rast; life&health coach

Skozi številne delavnice, seminarje in tečaje osebnostne rasti, različne odnose, bolečino in padce sem spoznaval sebe, ampak stalno sem imel občutek, da nekaj manjka v tej zgodbi. To nekaj se je odražalo v odnosih, predvsem z nasprotnim spolom. Potem sem naletel na Elija Burena (eliburen.com). Začutil sem, da je to tisto, kar sem iskal, in leta 2012 odletel na Švedsko na delavnico za moške.

Odprlo se mi je popolnoma novo obzorje in začenjal sem razumeti, kaj pravzaprav je svet pristne moškosti. Prej sploh vedel nisem, da tega ne vem. Ogromno dogodkov iz mojega življenja se mi je razjasnilo, razumel sem, zakaj sem reagiral, kot sem, in zakaj so se drugi obnašali, kot so se. Po tej delavnici sem spoznal, kako malo vem o pristni moškosti, in takrat se je moje potovanje v globine sveta moškosti resno začelo. Elija sem kasneje dvakrat pripeljal v Slovenijo, vmes pa bral knjige Davida Deide (deida.info) in se udeležil njegovega seminarja v Kaliforniji.

Skozi raziskovanje moškosti sem izvedel za koncept moških skupin. Odnos moškega z moškim za sodobnega moškega je prav tako, če ne še bolj pomemben kot odnos z žensko. Spoznal sem, da tak zdrav odnos v današnji družbi težko realiziraš, saj je malo moških, s katerimi bi se na ta način lahko povezal. Skozi moške skupine pa je to enostavno. Tako sem prvo tako skupino organiziral leta 2013 v Ljubljani. Kasneje nekaj njih tudi na spletu. V prvi vrsti sem s tem želel pomagati sebi.

Nekega dne me je pa poklical Matej, ki je bil v prvi skupini, in rekel: »Borut, to potrebuje vsak moški. Dajva ponuditi to vsem moškim v Sloveniji.« Bil sem takoj za in sedaj čutim, da je delo z moškimi moje trenutno poslanstvo.

več na www.heartwarrior.com

 

Matej Delakorda

Trener in moderator

V mojem življenju je bilo nekaj prelomnih trenutkov, ob katerih sem začutil, da moram določeno stvar preprosto narediti in zaupati sebi, da je to zame in za okolico dobro. Udeležba moje prve moške delavnice (leta 2013) je bila takšna izkušnja.  Biti del moške skupine je bilo zame nekaj povsem naravnega, prvinskega in močnega. Prostor, kjer se lahko osvobodim vseh pritiskov okolice, pričakovanj nasprotnega spola in preprosto sem. V takšnem prostoru sem opazil, da lahko ogromno sprejemam, prav tako ogromno dajem – na zelo srčen in naraven način.

Od prve delavnice dalje se zavedam, da imamo moški svoje lastne procese in izzive, ki jih najlažje razrešujemo ravno v moških skupinah. Zato sem se odločil osebno podpreti ta projekt, saj verjamem, da bo v družbo in dinamiko odnosov med moškim in žensko prinesel več ravnovesja.

Profesionalno gledano sem trener, konzultant in moderator  za mednarodni podjetji za razvoj kadrov: Grow Group (Madžarska) in Grow Adriatik (Slovenija).

Glavnino mojega dela predstavlja moderiranje skupin in dogodkov ter izvajanje delavnic za podjetja, ki želijo narediti preboj v svoji komunikacij, organizacijski kulturi in življenjski odpornosti (ang. “Resilience”). Sem štipendist in alumni Šole za voditeljstvo »School for Leaders« (Poljska), Med 2012 in 2014 uradni predavatelj izobraževalnega podjetja Landmark Worldwide (Velika Britanija) na temo voditeljstva in skupinske dinamike, prav tako so-organizator in voditelj TEDx dogodkov.

V prostem času tudi plesalec argentinskega tanga, ki skozi gibanje raziskuje povezanost moškega in ženskega principa.

več na www.matejdelakorda.com

Jur Samec

Moderator moških skupin

Najlažje bi se opisal kot žlahtnega divjaka. Življenje zajemam z veliko žlico, tako kot me zanimajo različne stvari, od umetnosti do obrtništva, od mestnega utripa življenja do podeželskega. O poslanstvu vedno znova razmišljam, kot bi želel ga povezati v eno besedo. Vidim ga kot služiti sebi in drugim, biti ob pravem času na mestu za podporo tistim, ki jo potrebujejo. Poslanstvo živim v svojem lastnem obstoju v katerem uporabljam in nadgrajujem darove, ki sem jih prejel z rojstvom.

Razmišljanje o osmislitvi življenja, me je vodila v odnose z ljudmi in s samim seboj. S svojo pronicljivostjo, čuječnostjo in empatijo se razvijam v drugačnega človeka. Osvojeno delim z drugimi, pri tem sem usmerjen v vzpodbujanje, razumevanje in sprejemanjem v naši skupni rasti.

Uroš Ferlin

Moderator moških skupin

Raziskujem kako biti v trenutku in nenehno odkrivam potenciale v sebi in drugih. Učim hekati čas in izkoriščati čas v prodaji. Gradim nov svet in prebujam skrite moči v ljudeh. Sem podjetnik, prodajni coach, strateg blagovnih znamk in razvijalec posla.
Razvijam metodo “Identity circle” za odkrivanje edinstvenosti v poslu.
Sem ambasador Inštituta za disleksijo, ki sem jo odkril pri 40 letih kot svojo edinstvenost in jo spremenil v vrlino.
Sem so-avtor metode The Flames Method, ki pomaga zaključiti več prodaje in manj prodajati.
Iznašel sem novo besedo za Google “hekanje časa” in tako postal ustanovitelj delavnic Hekanje časa v Sloveniji in tujini.
Verjamem, da je sta posel in dom povezana in da je za zadovoljno življenje pomembno samo biti to kar si in živeti v trenutku. 

Kontakt

4 + 1 =

Želiš prejemati vsebine o sodobni moškosti?

1x mesečno pošiljamo nove članke in obvestila o novih skupinah. Tvoji osebni podatki so varni.

Uspešna prijava